سعید ابراهیمی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو در مشهد، گفت: جریان موسوم به «اعتدال گرا» در بهبوحه انتخابات ریاست جمهوری، با شعار رفع تحریمها و حصول گشایش در عرصه اقتصاد در پرتو مذاکره با کشورهای غربی و خاصه جناب کدخدا، توانست با اکثریت شکنندهای اعتماد رای دهندگان را به خود جلب کرده و راهی پاستور شود.
وی با اشاره به این نکته که دولت که کلید حل تمام مشکلات را در خارج از کشور جستجو و همه کاستیها و نارسائیها را برآمده از عدم رابطه با آمریکا تلقی میکرد، افزود: متاسفانه دولت همه تخم مرغهایش را در سبد سیاست خارجی چید و عملا توجه خاصی به سایر وزارتخانهها معطوف نداشت؛ به گونهای که حتی برخی وزرای کابینه اجازه دیدار با رئیس جمهور نمییافتند و اخیرا مجبور شدند مراتب نارضایتی خویش از اوضاع وزارتخانههای متبوع خود را طی نامهای به سمع و نظر ایشان برسانند.
این دانشجوی حقوق دانشگاه فردوسی مشهد ادامه داد: سیاست خارجی با روی کار آمدن دولت فعلی، تغییر رویکردی بنیادین را تجربه کرد که بارزترین خصیصه آن، انفعالِ مفرطی است که در سپهر سیاسی کشورمان به «دیپلماسی لبخند» مشهور شده است.
ابراهیمی ضمن اشاره به این نکته که در طول فرایند مذاکرات هستهای که حدود دو سال به طول انجامید دولت فخیمه روحانی به بهانه قرار داشتن کشور در وضعیت تحریم، شانه از پذیرش مسئوليت و پاسخگویی خالی کرد، تصریح کرد: متاسفانه دولت مقصر تمام مشکلات کشور را پدیدهای به نام تحریم خارجی معرفی کرد به گونهای که حتی آب خوردن را نیز به تحریم، پیوند داد.
این فعال دانشجویی تاکید کرد: با توجه به اینکه با اجرایی شدن برجام و تعلیق تحریمها بهانه گفته شده از دولت گرفته شده است همچنین از یک سو از محل اجرای توافق، تاثیر قابل توجهی در اقتصاد حاصل نشده است و از طرف دیگر در آستانه انتخابات قرار داریم و چنانچه افکار عمومی به عدم تاثیر جدی تعلیق تحریمها بر اقتصاد، پی ببرد اصلاح طلبان و طیف حامیان دولت، شانس موفقیت در انتخابات و محقق کردن راهبرد فتح سنگر به سنگر را از دست خواهند داد.
وی افزود: این همان نکتهای که ظریف در روند مذاکرات هستهای و در شورای روابط خارجی آمریکا بدان اشاره میکند و متذکر میشود که حیات سیاسی اصلاح طلبان در گرو سرنوشت مذاکرات است.
ابراهیمی خاطرنشان کرد: در این میانه دولت چاره را در آن میبیند که با ایجاد یک جنجال علیه شورای نگهبان، اذهان را از پرسشگری پیرامون چرایی عدم تحول اقتصادی در دوران پسابرجام، باز دارد.
این فعال دانشجویی در پایان غوغاسالاری را تاکتیک جدید دولت در وضعیت فعلی دانست و یادآور شد: به دیگر سخن، مشکل اساسی طیف مزبور، نه نظارت استصوابی شورای نگهبان، بلکه کارنامه غیر قابل قبول دولت در بهبود سطح معیشت خانوارهای ایرانی است که نتیجه طبیعی آن،«نه بزرگ» به این اردوگاه، در انتخابات پیش رو، خواهد بود.